24 mars 2012
09:00

Lohärads IF

Referat: Vasalunds IF P99:1 - Lohärads IF

Detta var en match som vi såg fram emot. Det är en värdemätare att möte ett elit lag från Stockholm. I denna match var det Vasalunds P99:1 (deras akademi lag). Vi visste redan innan att det skulle bli en tuff match.

Vårt lag har aldrig gillat morgon matcher, men vem gör det :) Man såg i omklädningsrummet hur en del gäspade. Vi gjorde vad vi kunde för att få igång dom innan matchen. Vi spelade idag 4-4-2, men vad är det egentligen! Bara en massa siffror....

Vi startade matchen sömnigt. Spelet var jämnt, spelet var mycket på deras planhalva. Under första halvlek hade vi någon mera chans än dom. Vasalund gjorde 1-0 efter ca 28:a minuter in på matchen. Där de anföll på höger kanten och slår ett inlägg efter marken, och där vi tappade i markeringen så deras kille gör enkelt mål. Vi ledare tjatade/påminde ofta om markeringen, trots det händer detta. Det kändes surt :(

Sista 10 minuterna av den första halvleken då började Vasalund rulla bollen på ett mycket bra sätt. Vi fick försvara oss över hela plan. Trots att de hade ett boll övertag så skapade de inget. Vi ville att den ena mittbacken tog djupet och inte markerade under 1:a halvlek (idag var det Johan, och han gjorde det mycket bra. Johan styrde backlinjen på ett mycket bra sätt. Det är viktigt att övriga lyssnar.)

Det blev tuffare och tuffare på plan, en del onödiga efterslängar. Här var båda lagen skyldiga, men de hade nog några fler. Vasalund var lite små fula på ett smart sätt, sådär lagom så att domaren inte såg. Fast armbågen i Max bakhuvud var varken smart eller snygg.

Vi hade ett läge där Max rann igenom på höger kanten, men deras klippa i försvaret (nr 10) tog bollen först, så domaren blåste inte för någon straff. Han gjorde nog rätt bedömning i den situationen.

Vasalund hade en mycket duktig målvakt, han gjorde en del bra räddningar på våra chanser. Deras målvakt och deras nr 10 var enligt oss klart bäst i deras lag. Även om vi skapade en del chanser, så måste vi bli effektivare. Vi måste bli tuffare och hetare framför mål. Vi kan inte titta på vart bollen hamnar och sedan agera utan vi måste läsa spelet och vara där innan motståndaren. Det sista gällde inte bara i deras straffområde, utan över hela plan. Vi måste få en bättre inställning och vilja mycket mera, vara hetare i varje situation över hela planen.

Under 2:a halvleks andra halva så skapade vi mer och mer. Deras anfall var mer och mer sällsynta, men när de anföll så var de farliga. Johan tog nu även markering, på så sätt flyttades hela laget upp, och det sattes mer press på dom, det var i alla fall tanken. Vasalund var duktiga på att vända spelet. Och trots att vi tjatade/påminde om markering så kändes det som att de nästan alltid hade någon fri spelare. När vi fick bollen så föll ner och höll tätt.

Det är två spelare i vårt lag som vi höjer:
Den första var Alexander Rüdén som var lugn och säker som målvakt. Alexander var ofta långt ute och tog hand om deras djupleds passningar. Men den gången du gick ut långt, och tog hand om deras djupleds passning och sedan dribblade en av deras killar. Då höll vi på att få hjärtattack...
Den andra var Johan Kruse som höll ihop försvaret på ett mycket bra sätt. Johan styrde våra killar på ett bra sätt.

Som helhet var det en bra match, kul att möta ett elit lag. Även om det blev förlust så var en bra värdemätare. Vi tackar Vasalund för att vi fick komma, vi tackar även domaren.

FORZA LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!